Tips

Den bedste måde at bekæmpe tør hud på er ved at forebygge, og huske at være konsekvent. Der er behov for en indsats døgnet rundt og året rundt. Det er vigtigt, at du vælger de rigtige hudplejeprodukter, men hvad du spiser og drikker, hvordan du sover, og hvilket indeklima du har, påvirker også din hud. Her er nogle tips til, hvordan du forebygger tør hud i hverdagen. Du kan også downloade Decubal’s foldere med tips, råd og hjælp til pleje af tør hud. Der er hjælpe at hente til både hænder, føddder, ansigt, krop, hårbund mm.
Generelt

Brug en fugtighedsbevarende creme med højt fedtindhold én til to gange om dagen for at forebygge, at der opstår tør hud. Brug for eksempel Decubal lipid cream med 70 % fedtindhold eller Decubal clinic cream med 38 % fedtindhold.

Mange tror, at ansigtet kun skal afrenses om aftenen, men for at huden skal kunne udnytte dagcremens aktive stoffer, skal den også vaskes om morgenen. Decubal face wash rengør mildt og nænsomt i dybden.

Hvis du er gravid, kan du prøve at smøre maven dagligt med en blødgørende creme eller olie. På den måde forebygger du sprængninger og får samtidig en blød og glat mave.

Hovedbund

Tør hud i hovedbunden kan skyldes forskellige ting, for eksempel at man vasker håret for ofte, eller at man bruger den forkerte shampoo. Visse lægemidler kan også være årsag til problemet. Decubal dry scalp Treatment er en intensivkur, der er specielt udviklet til tør hovedbund. Brug den gerne 1-2 gange om ugen eller oftere, hvis der er behov for det.
Brug en mild shampoo uden parfume, for eksempel Decubal shampoo, der er udviklet til tør hovedbund.Vask ikke håret oftere end højst nødvendigt.
Undgå for varmt vand, når du vasker håret. Føntør håret på laveste temperaturindstilling.

Brusebad og karbad

Huden tørrer ud, hver gang du tager brusebad eller karbad. Prøv en mild badeolie i stedet for det sædvanlige sæbeprodukt. Decubal shower & bath oil fugter huden og renser samtidig skånsomt.

Brug ikke for varmt vand, når du tager brusebad eller karbad. Jo varmere vand, desto mere udtørrende er det for huden.

Vær omhyggelig med at smøre dig ind i en fed og fugtgivende creme efter brusebadet eller karbadet.

Mad og drikke

Vand fugter huden indefra. Sørg for at drikke rigeligt med vand. Dette i kombination med daglig brug af en fugtighedsbevarende creme er effektivt til at modvirke tør hud.

Kollagen er et protein, der gør huden fast og spændstig. De proteiner, der findes i for eksempel sojabønner, kalkun, kylling, tunfisk, laks og linser, hjælper huden med at reparere sig selv og danne kollagen.

Undgå sukker og tomme kulhydrater, da det reducerer mængden af kollagen i huden.

Hænder og fødder

Hænderne er ofte den kropsdel, der er mest udsat i løbet af dagen. Det er en god idé altid at have Decubal hand cream med i tasken eller stående på skrivebordet.

Til tørre neglebånd og knoer findes der Decubal lips & dry spots balm – en plejende salve til målrettet behandling af meget tørre hudområder.

Vask hænderne med et mildt håndvaskemiddel, f.eks Decubal hand wash, i stedet for med almindelig sæbe, der kan udtørre huden yderligere. Smør hænderne ind, når de har været i kontakt med vand.

Natten er et udmærket tidspunkt til en ekstra pleje af hænder og fødder. Smør hænder og fødder godt ind i Decubal repair cream, 70% fedtindhold, tag herefter tynde bomuldshandsker / strømper på og behold dem på natten over.

Og glem ikke: En god nats søvn er hudens bedste ven!
Indsmøringsteknik

Hvis man ved, hvordan man smører sig ind på den rigtige måde, kan det give en bedre effekt og gøre, at huden føles blød i længere tid.

Tag en passende mængde creme ud i hænderne.

Massér cremen ind i huden med bløde bevægelser.

Smør dig ind lige efter badet, men huden stadig er let fugtig, så trænger cremen nemmere ind. Regn med, at det tager cirka 10 minutter at smøre hele kroppen ordentlig ind.

Smør dig ind både morgen og aften og oftere, hvis der er behov for det.

 

  • egenskaber
  • anvendelse
  • ingredienser
Funktioner: Ingredienser:
Vis mere information

Størrelser


Fedtindhold


PH

x

køb produktet her