Hyppige spørgsmål

Hvad er forskellen på lotion, creme og salve?

Det er fedtindholdet i cremen. Man taler normalt om følgende procentsatser:*

Lotion:13-15 % fedt.
Fugtighedscreme:20-30 % fedt.
Fed creme :ca. 70 % fedt
Salve:ca. 100 % fedt

*Kilde: danske dermatologer og bogen ”Barneksem”

 

Skal man passe specielt på huden i ferien?

Sol og vand har en udtørrende effekt på huden.Rens huden grundigt efter en lang dag på stranden og smør huden godt ind.De traditionelle after sun-lotions er som regel ikke tilstrækkelige, hvis man har tør hud.Der er i stedet brug for en creme med højt fedtindhold.

 

Skal man bruge andre produkter om sommeren end om vinteren?

Om vinteren har man normalt brug for en creme med højere fedtindhold end det er tilfældet om sommeren. Men alt afhængerselvfølgelig af, hvor tør hud man har. Nogle områder på kroppen kan også være mere tørre og udsatte end andre. Det er bedst at prøve sig frem for at finde frem til det rigtige produkt. Fedtindholdet kan dog være et meget godt pejlemærke.

Kan luften indendørs også være udtørrende?

Ja, særligt om vinteren, hvor man normalt har varme på indenfor.Den varme luft virker udtørrende på huden og øger behovet for fugtgivende hudpleje.

Hvordan passer man bedst på huden i ansigtet for at undgå, at den bliver tør?

Det er altid vigtigt at have gode hudplejerutiner.Følg gerne disse trin både morgen og aften.

1) Vask ansigtet med et mildt vaskeprodukt, der også fugter huden.

2) Brug en ansigtscreme, der giver huden fugt og næring, så den forbliver blød og smidig.Være omhyggelig med at fjerne al make-up.

Har man irriterende og kløende områder på huden, er det en god idé at påføre Decubal Anti-Itch Gel under cremen som et ekstra fugt-boost og for at lindre kløe og irritation.

Hvad kan jeg selv gøre for at forhindre tør hud?

Du kan gøre flere ting:

  • Sæbe og rengøringsmidler opløser hudens naturlige fedtlag.Prøv at udskifte din almindelige sæbe med en mild badeolie, så du på samme tid vasker og fugter huden
  • Undgå lange brusebade eller karbade og undgå for varmt vand.
  • Husk at give din hud fugt – brug en god fugtighedscreme 1-2 gange om dagen eller oftere, hvis der er brug for det.
  • Sænk temperaturen indendørs og husk at lufte ud.Varm, tør luft indendørs kan udtørre huden.
  • Husk at fugte huden indefra – drik vand.

Bør man på nogen måde beskytte huden mod kulden?

Hvis det er meget koldt, bør man give huden ekstra beskyttelse – gerne med en fed creme, der indeholder lidt vand.I det tilfælde er Decubal Lipid Cream 70 % fedtindhold et rigtig godt valg.Det er også vigtigt at dække og beskytte huden med vanter, hue osv.                   

 

Hvor almindeligt er det, at man får tør hud her i Norden?

Cirka 50 procent af den nordiske befolkning oplever, at de har tør eller følsom hud.Vinterens kølige luft forværrer normalt problemet, og særligt ansigt og hænder er udsatte områder.Mange med normal hud oplever også at de i løbet af efteråret og om vinteren rammes af problemer med tør hud.

Hvorfor er det ikke godt for huden, at man vasker sig for meget?

Bade og håndvask kan forværre problemet med tør hud.Sæbe og vand opløser det fedt i huden, der normalt forhindrer fugten i at fordampe.Det er vigtigt at smøre sig ind i en fed creme efter vask.Har man tør hud, kan det også være en god idé at tage lidt kortere bad med mindre varmt vand.

Hvor ofte skal jeg smøre mig ind?

Så ofte, du har behov for det, og som et minimum hver gang, du har været i bad.

Hvilken slags creme skal jeg vælge?

Vælg den creme, du finder mest behagelig.Det skal være dejligt at smøre sig ind.

Kan man bruge for meget hudcreme og gøre huden afhængig?

Det er en skrøne at huden kan blive ”afhængig” af creme.Hvis man har tør hud, producerer huden ikke tilstrækkelig fedt selv, og man har brug for creme til at holde hudbarrieren sund, så fugten bliver i huden.Derfor er anvendelse af cremer nødvendig for dem, der har tør eller meget tør hud.

Hvad skal jeg gøre, hvis huden er så tør, at den klør og næsten sprækker?

Da er det meget vigtigt at tilføre huden fedt og fugt.Til forskel fra mange andre hudplejeserier har de fleste af Decubal-produkterne et højt fedtindhold, der hjælper huden med at holde på fugten ved at gendanne den naturlige hudbarriere (stratum corneum).Udover det er vores produkter meget fugtgivende.

Er der nogen af jeres produkter, der modvirker rynker?

Ingen af Decubal-produkterne modvirker rynker i sig selv.Dog er fugtighedsgivende cremer generelt gode, da de gør huden mere smidig.En af årsagerne til rynker er, at huden med årene mister sin evne til at producere nok fedtstoffer til at holde huden fugtet.Huden bliver tør, og der dannesde såkaldte “tørhedsrynker”.

Hvorfor har I en speciel hudplejeserie til børn?

Vores Decubal produkter kan bruges af hele familien – både store og små.De passer til barnets behov, da de er milde og uden parfume, farvestoffer og parabener.

 

Kan man bruge Decubal til små børn?

Ja, det kan man godt. Decubal har eksisteret i over 40 år og er gennem lang tid blevet brugt af til pleje af babyhud.Vores produkter er milde og uparfumerede og udviklet, så de passer til selv den mest følsomme hud.Decubal Clinic Cream eller Decubal Lipid Cream anbefales til ekstra tørre områder såsom kinder, fødder, hænder, numse og ben.

Er der nogen af Decubal-produkterne, der indeholder parabener?

Nej, det er der ikke.

Er ingredienserne i Decubal-produkterne miljøvenlige?

Alle ingredienser i vores produkter er godkendt i henhold til EU-lovgivningen for kosmetiske produkter

Viste produkter